Az oldal teljes mértékű működtetéséhez ajánljuk, engedélyezze a JavaScript használatát!

Kiadvány

Bár A holdsarló fénye első kötete már megjelent, amikor kiadványról beszélünk, nem a régi kiadványra igyekszünk fókuszálni. Az alkotás teljes egészében drámai mértékű átdolgozáson esett át, így a már publikált anyag nem tartalmazza azokat az elemeket, amelyek a könyvet a korábbi változatánál is sokkal színesebbé teszik. Mivelhogy a történet egységes egészet alkot, nem pedig különálló részeket, a szerző eredeti elképzelése mindig is az volt, hogy a könyv egyetlen kötetként jelenjen meg. Az írás terjedelme miatt mégis egy olyan döntés született, hogy három részre bontják a történetet. Trilógiaként kezdtek utalni rá, holott a szerző váltig próbálta hangsúlyozni, hogy egyetlen alkotásról van szó.


Ezúttal megpróbáltuk megragadni az eredeti elképzelést. Egyetlen kötet kiadásában gondolkodtunk, amelynek – nyilvánvaló okokból és az esetleges félreértések elkerülése végett – a szerző A teljes történet alcímet adta. Korábban többen is kérdezték, hogy mikor jelenik meg a következő kötet, tehát a választott alcím egyértelműen elárulja, hogy az olvasó ezúttal a teljes történetet kapja kézbe. A teljes könyv meglétének ténye a kéziraton történt változtatások miatt is fontos: a szövegbe ugyanis bekerültek új elemek, amelyekre későbbi, még nem publikált szövegrészek is utalnak.


A holdsarló fénye – A teljes történet c. könyvet elektronikus formában 2018-ban publikáltuk.Fontos megjegyeznünk, hogy fizikailag is kiviteleztük az elképzelést, azaz nyomdában is létrehoztunk egy prototípusnak is nevezhető mintapéldányt. A szerző a kéziratot a B5(JIS) méretű (182 mm x 257 mm) japán szabványra formázta – így picit nagyobb a hagyományos B5-ös (ISO) méretnél (176 mm x 250 mm) –, és a margók beállítása, valamint a teljes műszaki szerkesztést követően egy 950 oldalas könyvet kaptunk. Egyetlen példány nyomtatása (digitális nyomtatással) körülbelül 25000 forintba került, épp emiatt lenne szükséges nagyobb példányszámban (offset nyomtatással) kiadni a könyvet, mert így már elérhető vagy legalábbis barátibb áron lehetne hozzájutni.


Lehetséges, hogy a kézirat nyomdai változatát is publikáljuk, de erre egyelőre nem tudunk ígéretet tenni. Mindenesetre megjegyezzük, hogy a nyomdai előkészítést Robert egyszer már elvégezte, a végső változathoz pusztán kisebb változtatásokra lehet szükség (pl. az ISBN kód beillesztése), továbbá a nyomdának kb. 30-45 napra lenne szüksége a könyvek elkészítéséhez, így ha nyomtatott változat kiadásáról születne döntés, becslésünk szerint kb. másfél-két hónapot követően, kedves olvasók, a kezükben tarthatnák az alkotást.


Kérjük, hogy mindenki, aki komolyan érdekelt a nyomtatott változat megjelenésében, lépjen velünk kapcsolatba e honlap Kapcsolat menüpontjának Elérhetőség almenüpontján keresztül, vagy valamelyik közösségi hálózaton.

Hírek

Ebben a részlegben tesszük közzé a könyvvel kapcsolatos legfrissebb híreinket.


Legfrissebb híreink...

Robert Locksmith, 2018. augusztus 5., vasárnap
A Facebookon meghirdetett nyereményjáték szerencsés nyertese: Majoros Borbála,
aki egy, az Apple iBookstores-ból ingyenesen letölthető A holdsarló fénye - A teljes történet c. e-könyvet nyert.
Kellemes olvasást kívánunk neki!
Hírarchívum
A gombra kattintva
megjelenítheti
hírarchívumunkat.

Hírlevél

Amennyiben szeretne e-mailben értesülni legfrissebb, illetve időszakos híreinkről, e-mail címének megadásával feliratkozhat hírlevelünkre.

*
*
A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A Hitelesítés mezőbe írja be, hogy OK.


Kiadó

A könyv elektronikus változata 2018. július 25-én jelent meg. Az új kiadvány A holdsarló fénye címet és A teljes történet alcímet viseli. A korábbi kötet méltó utódjaként lép színre, és általa az olvasó megismerheti a történet teljes egészét, és megízlelheti Erabon világának egy igencsak szép szeletét. (ISBN: 978-615-00-2605-3)A nyomtatott változathoz ezúttal nem kerestünk kiadót.


A még 2007-ben megjelent, A Birodalom árnyékában alcímet viselő első kötet kiadója az egri Nézőpontok Kiadó és Kereskedelmi Kft. volt, mely 2012-től megszűnt létezni.

Terjesztők

Az e-könyv a világ legtöbb jelentős web áruházában kapható.


Válasszon A holdsarló fénye e-könyvének terjesztői közül, kattintson a kiválasztott logóra, és tüstént a forgalmazó webáruházába vagy internetes lokációjára kerül.


Playster Bookmate Mackin Perlego 24 symbols

Miután A teljes történet könyveit különálló kötetekként is megjelentettük, mind a négy kiadvány terjesztőinek részletes megjelenítéséért kattintson ide.

A szerző

Fotó a szerzőről

Robert Locksmith, A holdsarló fénye című könyv írója Szabadkán született. Közgazdász végzettséggel rendelkezik, de mélyreható tudásra tett szert a számítástechnika bizonyos területein is. Négy nyelven beszél folyékonyan, elméleti síkon pedig több érdekes témakörbe és tudományba is ideig-óráig belemélyedt. Otthon rövid ideig marketingesként, majd időszakosan rendszergazdaként, designerként és honlaptervezőként tevékenykedett cégeknél vagy szabadúszóként. Gyakran nem rendelkezett hivatalos munkahellyel. Ideiglenesen külföldön is tartózkodott, így újságíróként 2012-ben részt vett a TF1 francia televíziós csatorna számára készített Albert Londres nyomában (Sur Les Pas d'Albert Londres) című dokumentumfilm forgatásán, továbbá 2016 második felében és 2017 elején a Convergys Corporationnek és a Microsoftnak dolgozott.


Írással igencsak korán kezdett foglalkozni – már ötéves korában ismerte a betűvetést –, és általános iskolában A mozdonyvezető című riportja (melyről néhai dr. Bori Imre dicsérő kritikát írt), valamint egy, Arany János által ihletett verse is megjelent a helyi lapokban. Mindennek ellenére tény, hogy professzionális szinten csak jóval később, a főiskolai tanulmányai közben fogott komoly alkotói tevékenységbe, amikor is megírta nagy terjedelmű eposzát, A holdsarló fényét. A teljes alkotás nemrégiben monumentális átdolgozáson esett át. E könyv mellett Robertnek létezik még néhány kisebb jelentőségű, kiadásra nem szánt alkotása, továbbá egy angol nyelven írt forgatókönyve is. Könyvének sikere esetén szándékában áll további alkotásokkal gazdagítani közös kulturális kincstárunkat.

A csapat

A csapat tagjai fejlesztők és munkatársak, akik a szerzővel dolgoztak vagy hozzájárultak a projekt megvalósulásához.


Nagy Eszter, A holdsarló fénye című könyv társszerkesztője és függelékének grafikusa Zalaegerszegen született. Mindig is nagyon szeretett olvasni. Már az általános iskolától kezdve, amikor csak tehette, rendszeresen járt könyvtárba. Kiváló helyesírása van. Ma már tudja, hogy az olvasás nem egyenlő a szerkesztéssel, mert aki „csak” olvas, az nem tud figyelni a szöveg szerkezetére, rendezettségére. Másféle odafigyelést igényel ez a munka.


Mindig is szeretett rajzolni. Kezdetben főleg a divatrajz kötötte le a figyelmét, de mostanában már a művészi megoldások is érdekelni kezdték, miután tágabb rálátása nyílt a perspektív rajzolásra. Az ebben való távlatok szárnyra keltek benne a könyv jövőjével kapcsolatban. Másik rendkívül szeretett foglalatossága a fotózás. Néhány kiállításon már szerepelt pár fotója, sőt nemrégiben szabad kategóriában elnyerte a XVI. Interetno Nemzetközi Fotópályázat rangos III. helyezését. A természetfotózást kedveli leginkább. Aki többet szeretne megtudni a munkáiról, az Eszter Fairyhungary című blogján megteheti. Szeretettel vár minden érdeklődőt.


Állítása szerint A holdsarló fénye regénye által olyan témák fogalmazódtak meg benne, amik azelőtt soha. A könyvvel kapcsolatban gyakran rajzol, így több rajza is már bekerült a könyv függelékébe. Szereti azt, hogy láthatja hogyan alakul, változik a mű külalakja, szövege az ő közreműködése által.


Média

A holdsarló fénye első kötetével nem sokat foglalkozott a média. Mivelhogy a könyvfesztivált kivéve a kiadó és a szerző nem vett részt közösen egyetlen reklámozásra alkalmas eseményen sem, továbbá könyvbemutatót sem tartottak, pusztán egy hetilap és egy televíziós csatorna dolgozói szereztek tudomást a könyv megjelenéséről, és ezt követően elbeszélgettek a szerzővel. Később néhány internetes oldal is írt az alkotásról.


Az alábbiakban bemutatjuk a szóban forgó újságcikket, az internetes oldalak cikkeit és a televíziós riportfilmet, azaz interjút.


A média A teljes történet megjelenésével kapcsolatos esetleges további anyagait is itt mutatjuk be.


Újságcikkek

Hét Nap cikk

A Hét Nap hetilapban megjelent egy cikk a könyvről. Farkas Zsuzsa újságírónő, a cikk szerzője több részletről is beszámol az íróval folytatott beszélgetés után:

A regény világa hatalmas. Ez a függelék méretéből is látszik, amely nem más, mint a regény világával kapcsolatos szavak gyűjteménye, magyarázata. Róbert pontosan, részletesen kidolgozta ennek az elképzelt világnak, ’kontinens’-nek az adottságait, civilizációinak meghatározó elemeit, az államok működésrendszerét, berendezését, törvényeit, földrajzi jellemzőit, történelmét, filozófiai rendszereit, gazdasági életét, kultúráit. Sőt, térképet is alkotott, mellékelt a könyvhöz az elképzelt városokról, hegyekről, folyókról, tavakról. Egy világ, amely a miénkhez hasonló, a meglevő kultúrákból vett eszköztárral, emberekkel, varázslókkal, miegyebekkel, amelyek mellett azonban más fajok is élnek, pl. az ún. elfek, törpék és óriások is, akik viszont nem mind a civilizáció részei, sőt sárkányok és különféle más szörnyek is, a peremvidékre kiszorulva.
Néhány sor erejéig kitér Robert szemléletvilágára is:
Az ember a gondolataival kreálja a maga valóságát, vallja a szerző, mindent, amiben hiszünk és ami mellett kitartunk, azt meg tudjuk valósítani. A három rész alapmondandója ez, emellett pedig a szeretet fontossága. Itt, a legtöbb történettel ellentétben, a jó elnyeri jutalmát, a gonosz pedig – mondjuk így: – kap még egy esélyt.
A könyvről a Hét Nap hetilapban megjelent teljes cikket a hetilap archívumában vagy a feljebb, a jobb oldalon mellékelt, szkennelt képre kattintva olvashatja el.Internetes magazinok

Egy új világ született címmel jelent meg az Euroastra.hu oldalán az alkotásról egy érdekes írás, mely nagy részletességgel nyújt tájékoztatót a könyvről. A cselekmény, a háttérvilág és a szereplők elemzése mellett egyéb apró részletekkel is foglalkozik. Idézzük a cikk néhány sorát:

Hogy mit takar ez a Holdsarló?

Egy egész, hatalmas világot. Kontinenst, melyet tengerek vesznek körül, egy emberek által lakott világrészt, ahol a domináns fajok mellett tündék (a könyv elfeknek nevezi őket), törpök, óriások és manók is előfordulnak! Történelmük hosszú távlatokba nyúlik vissza, amelyekről már csak a regékben és mondákban lehet olvasni. Ám az idő múlása elkerülhetetlenül magával hozta a fejlődést, s most kultúrák virágoznak szerteszét. A filozófia és az irodalom mellett pedig vallások, eszmék alapozódtak meg, melyek rendekké kovácsolódtak az idők folyamán. A varázslás sem ismeretlen itt a beavatottak számára, bár még mindig a legtöbben az acélnak engedelmeskednek.
A teljes cikket az Euroastra.hu oldalán vagy itt olvashatja el.
CsipetPage oldala

Csonka Péter, a www.csipetpage.hu oldal szerkesztője 2008-ban nagyon pozitívan nyilatkozott a könyvről: világviszonylatban is a legismertebb szerzők alkotásaival hasonlította össze. Az oldal már nem aktív, de a webarchívumban még meg lehet találni az említett bejegyzést. Idézünk belőle:

Robert Locksmith olyan fantasy világot teremtett, amelyhez hasonlóról eddig nem sokat olvashattunk; talán csak Erikson fantasy világa versenyezhet vele kidolgozottságban, háttértörténetben, márpedig egy ilyen történetben ez alapkövetelmény! A könyv cselekménye fordulatos, a karakterei szerintem sokkal változatosabbak és kidolgozottabbak mint sok más hasonló könyvé!

Televízió

A Pannon Televízió 2007 júliusában egy interjút készített a szerzővel. A riport közben bejátszások láthatók az egykori honlap animációiból. Fehér Márta, a riporternő kérdéseire Robert érdekes válaszokat ad, külön kérésre pedig felolvas a Prológusból egy rövid részletet is, mely az interjú elején hallható:
Később a szerző tett egy olyan megjegyzést az interjú kapcsán, hogy nem volt tényleges felelete arra az őt váratlanul ért kérdésre, hogy miért írta meg A holdsarló fényét. E miértről Robert írói blogjában találhatunk egy bejegyzést.


Honlapunk utolsó oldalán, azaz a Kapcsolat című menüpontban megismerheti az olvasók véleményét a könyvről, publikus bejegyzést írhat vendégkönyvünkbe, és küldhet nekünk személyes jellegű üzenetet.

Robert Locksmith